Wersje językowe
lekośćc.jpg
  • nowość

Kakao ceremonialne z Wenezueli 250g LEKKOŚĆ

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 70,00 zł 70.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Kakao pochodzi z obszarów jeziora Maracaibo, ziarna są starannie selekcjonowane i pochodzą z małych rodzinnych farm. Dla ludności Wenezueli kakao jest świętą rośliną, dlatego uprawa odbywa się z poszanowaniem kakaowca, ziemi i ludzi pracujących przy zbiorach i produkcji.

Kakao w pierwszej kolejności jest zbierane, oczyszczane i umieszczane w drewnianych skrzyniach na 5-6 dni aby mogło sfermentować. Następnie jest suszone na słońcu, kolejno prażone i mielone w pastę.
Kakao z Wenezueli ma formę podłużnych tabliczek, idealnie się rozpuszcza i ma świetną formę do pochrupania - zupełnie jak czekolada.
W smaku jest intensywnie czekoladowe, gorzkie, a jednocześnie delikatne i bardzo smaczne.

więcej
14 dni na zwrot
Szybka wysyłka 24h
Bezpieczne płatności

Opis

Kakao pochodzi z obszarów jeziora Maracaibo, ziarna są starannie selekcjonowane i pochodzą z małych rodzinnych farm. Dla ludności Wenezueli kakao jest świętą rośliną, dlatego uprawa odbywa się z poszanowaniem kakaowca, ziemi i ludzi pracujących przy zbiorach i produkcji.

Kakao w pierwszej kolejności jest zbierane, oczyszczane i umieszczane w drewnianych skrzyniach na 5-6 dni aby mogło sfermentować. Następnie jest suszone na słońcu, kolejno prażone i mielone w pastę.
Kakao z Wenezueli ma formę podłużnych tabliczek, idealnie się rozpuszcza i ma świetną formę do pochrupania - zupełnie jak czekolada.
W smaku jest intensywnie czekoladowe, gorzkie, a jednocześnie delikatne i bardzo smaczne.

Nazwaliśmy to kakao Lekkość, ponieważ wprowadza ciało i umysł w stan lekkości i przyjemności. Z jednej strony jest bardzo delikatne, z drugiej natomiast napełnia nas siłą i mocą do działania.

Wenezuelskie criollo ma mocną energię, pite w mniejszych dawkach pięknie wycisza, relaksuje ciało i umysł. Większe ilości potrafią pobudzić w zdrowy sposób, dodając energii i napełniając siłą.

Uwielbiamy pić kakao z Wenezueli w grupie przyjaciół, w naturze, przed kreatywnym działaniem lub do medytacji. Jego energia koi, otwiera serce i przynosi uczucie spokoju.

Sposób przygotowania:

Odmierzona ilość kakao dodaj do zimnej wody lub mleka roślinnego (200ml). Podgrzewaj mieszając, aż do rozpuszczenia kakao. Przed zagotowaniem wyłącz nie doprowadzając do wrzenia. Jeśli masz ochotę na słodkie kakao dodaj 1-2 łyżeczki miodu. Możesz użyć blendera, wtedy otrzymasz bardziej kremową konsystencję i tęczową piankę.

10-25 gram - codzienna/delikatna porcja (zalecana przy codziennym piciu kakao)

25-35 gram - średnia porcja

40-50 gram - porcja ceremonialna

 

Wartości odżywcze:

na 100g produktu

Wartość energetyczna

2455kj / 595 kcal

Tłuszcz

53,3g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone

33,1g

Węglowodany

10,2g

W tym cukry

1,5g

Błonnik

16,8g

Białko

12,9g

l

0,01g

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl