Kakao Ceremonialne z Peru 250g BOSKOŚĆ

Peruwiańskie Chuncho jest genialne w smaku, czekoladowe, aksamitne, bardzo głębokie. Łatwo się rozpuszcza, jest gęste i puszyste. Jest delikatnie wytrawne, w połączeniu z mlekiem owsianym lub migdałowym stanowi przepyszny deser. Nie trzeba go w ogóle dosładzać.
Nazwaliśmy je Boskość, ponieważ jego energia prowadzi wprost do serca i przypomina o bezwarunkowej miłości. Kakao to ma niezwykłą moc. Jest to esencja prawdziwej, natywnej czekolady, z piękną historią i energią. Idealne do ceremonii, kręgów, celebracji i świętowania. Boskie kakao pięknie wprowadza w medytacje i wyciszenie, sprawdzi się do aktywności w naturze, jogi, tańca. Podnosi energię, jednocześnie wyciszając rozbiegany umysł. Przyjemnie rozgrzewa serce, zmiękcza ciało. Łączy nas z wyższym Ja.
Z całego serca polecam to kakao do spróbowania każdemu, kto chce poznać wyższy level doświadczenia ceremonialnego kakao.
Peruwiańskie chuncho to najstarsze, autentyczne i najczystsze ziarno kakaowca. Ziarno to było uprawiane w czasach przedinkaskich przez Indian Matsigenka. Uważali oni to właśnie kakao za najlepsze i posiadające największą moc. Dziedzictwo kakao Chuncho przetrwało upływ czasu. W Dolinach Urubamby rosną drzewa kakaowca, które mają po 200 lat a rodziny zajmujące się ich uprawą dbają o tradycje i z dumą ochraniają ten gatunek.
więcej







Opis
Peruwiańskie Chuncho jest genialne w smaku, czekoladowe, aksamitne, bardzo głębokie. Łatwo się rozpuszcza, jest gęste i puszyste. Jest delikatnie wytrawne, w połączeniu z mlekiem owsianym lub migdałowym stanowi przepyszny deser. Nie trzeba go w ogóle dosładzać.
Nazwaliśmy je Boskość, ponieważ jego energia prowadzi wprost do serca i przypomina o bezwarunkowej miłości. Kakao to ma niezwykłą moc. Jest to esencja prawdziwej, natywnej czekolady, z piękną historią i energią. Idealne do ceremonii, kręgów, celebracji i świętowania. Boskie kakao pięknie wprowadza w medytacje i wyciszenie, sprawdzi się do aktywności w naturze, jogi, tańca. Podnosi energię, jednocześnie wyciszając rozbiegany umysł. Przyjemnie rozgrzewa serce, zmiękcza ciało. Łączy nas z wyższym Ja.
Z całego serca polecam to kakao do spróbowania każdemu, kto chce poznać wyższy level doświadczenia ceremonialnego kakao.
Peruwiańskie chuncho to najstarsze, autentyczne i najczystsze ziarno kakaowca. Ziarno to było uprawiane w czasach przedinkaskich przez Indian Matsigenka. Uważali oni to właśnie kakao za najlepsze i posiadające największą moc. Dziedzictwo kakao Chuncho przetrwało upływ czasu. W Dolinach Urubamby rosną drzewa kakaowca, które mają po 200 lat a rodziny zajmujące się ich uprawą dbają o tradycje i z dumą ochraniają ten gatunek.
Sposób przygotowania:
Odmierzona ilość kakao dodaj do zimnej wody lub mleka roślinnego (200ml). Podgrzewaj mieszając, aż do rozpuszczenia kakao. Przed zagotowaniem wyłącz nie doprowadzając do wrzenia. Jeśli masz ochotę na słodkie kakao dodaj 1-2 łyżeczki miodu. Możesz użyć blendera, wtedy otrzymasz bardziej kremową konsystencję i tęczową piankę.
10-25 gram - codzienna/delikatna porcja (zalecana przy codziennym piciu kakao)
25-35 gram - średnia porcja
40-50 gram - porcja ceremonialna
Wartości odżywcze:
na 100g produktu
Wartość energetyczna
2539 kj /616 kcal
Tłuszcz
55g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone
33,5g
Węglowodany
8,8g
W tym cukry
0,3g
Błonnik
17g
Białko
12,3g
Sól
0,01g